Foto: Nanco Hoogstad

Det blir eliteseriespill neste sesong!

Etter denne ukens serierunde er det bekreftet at vi holder oss i Rema1000-Ligaen og skal spille eliteserien neste sesong også. Mulighetene for ulike utfall før onsdagens kamper var åpne for mange lag, men etter både Fjellhammer og Bækkelaget tapte sine kamper er plassen vår sikret.

Nedre halvdel av tabellen har vært jevn hele sesongen, og i sluttspurten er det intet noe unntak. Det har blitt et tydelig skille fra 6.plassen og nedover i årets sesong. Vi ligger per dags dato på en 10.plass med 18 poeng, mens Fjellhammer, Bækkelaget og Kristiansand som ligger under oss har 15, 15 og 14 poeng. Dette betyr at med en serierunde igjen er det ingen av de tre lagene som kan ta oss igjen på tabellen. Vi er utrolig stolte over laget som har klart å berge plassen til neste sesong, helt uten å spille kvalifisering.

Bortekamp i Kristiansand

Onsdag formiddag reiste guttene ned til Kristiansand for å spille en viktig kamp. Det ble spådd en jevn kamp, og det ble det! KRS kom best i gang denne kampen, og de ledet store deler med kun et par mål. Sørlandslaget hadde en tydelig strategisk plan om å spille 7 mot 6 hele kampen, og dette gjorde de. Det er utfordrende og forsvare seg mot en mann mer i 60 minutter, men guttene fikk mer og mer dreisen på det utover i kampen. Gode presentasjoner fra Hodne og Oftedal i midtforsvaret i 2.omgang skapte hodebry for hjemmelaget, som startet å gjøre tekniske feil. Sandnes hentet seg inn utover i 2.omgang, og fikk noen viktige redninger bak av Jansen i mål. Med 4 minutter igjen på klokken hentet KRS inn ledelsen, og det sto plutselig uavgjort. Etter hvert som kampen gikk fikk guttene beskjed om hvordan de hadde kampene hadde gått, og kunne da bryte ut i jubel når kampen ble avblåst.

Sesongens siste kamp spilles hjemme i Sandneshallen neste onsdag 10.04 klokken 18.15, da kommer Elverum på besøk!